Energielabel woningbouw

Energielabel woning

Woningeigenaren, verhuurders en woningcorporaties zijn verplicht om bij de verkoop en verhuur van en pand en definitief energielabel af te geven. De adviseurs van Pulsar energie advies zijn EPA-U/W gecertificeerd en kunnen u van dienst zijn bij het opstellen van een energielabel voor uw woning of utiliteitsgebouw. Deze berekenen wij volgens de nta8800 methodiek die sinds 1 januari 2021 de nieuwe standaard is. Daarnaast is het opnemen van het energielabel een goed uitgangspunt om te bepalen hoe een woning of bedrijfspand verder verduurzaamt kan worden. In dat geval spreken we van een maatwerk adviesrapport.

 

 

plaatje energielabel

Wat zijn de kosten van een energielabel?

De kosten van het opstellen van een energielabel zijn van een aantal zaken afhankelijk. Zoals de grote van het gebouw en de complexiteit. Voor woningbouw liggen de prijzen tussen de €100,00 en €250,00 per object. Voor utiliteitsbouw geven wij altijd een vrijblijvende offerte op maat af na schouwing. 

Werkwijze energielabel woning bepalen

Op het moment dat wij uw contactgegevens hebben ontvangen gaan wij gelijk voor u aan de slag. Wij verzamelen een aantal gegevens van uw woning die wij tijdens de vrijblijvende telefonische intake met uw doornemen. Daarna ontvangt u van ons een offerte zodat u gelijk weet waar u aan toe bent. Als u akkoord gaat met de offerte plannen wij met u een datum in om bij u langs te komen om de woning op te nemen. Tevens ontvangt u van ons een digitale vragenlijst die ons helpt om het energielabel zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. 

Wanneer wij bij u thuis komen nemen wij de geometrie van uw woning op en bekijken wij zaken als aangebrachte isolatie en de technische installaties in uw woning. Al deze gegevens noteren wij en verwerken in wij in een hiervoor special ontworpen software pakket. Na de berekening van het energielabel registreren wij deze bij het RVO en ontvangt u van ons het energielabel digitaal. Nadien nemen wij nogmaals contact met u op om het energielabel te bespreken. Het afgegeven label is 10 jaar geldig. 

Ons werkgebied voor het opnemen van energielabels

Pulsar energie advies neemt energielabels op in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijsel. Voor een opname van 3 of meer woningen leveren wij onze diensten in heel Nederland. 

Bent u  benieuwd naar het huidige energielabel van uw woning? Doe de energielabel check op milieucentraal

Schuiven naar boven