Isolatie

De eerste stap naar een duurzame woning

De meest effectieve manier van verduurzamen begint met minder energie gebruiken. Door uw woning goed te isoleren kunt u flink besparen op uw energiekosten en tegelijkertijd zorgt goede isolatie voor een comfortabele woning. Vaak is het goed isoleren van de woning dan ook de eerste stap bij het verduurzamen van vastgoed. Pulsar energie advies kan u helpen hierbij de juiste keuzes te maken, zodat u een optimaal rendement heeft van uw investering. Dit doen wij door het maken van een isolatie adviesrapport. Na de telefonische intake komt één van onze adviseurs bij u thuis om de isolatiemogelijkheden op te nemen en met u te bespreken. Wij doen dit conform de richtlijnen van Insula Certificatie. Nadien ontvangt u van ons een isolatie adviesrapport inclusief de metrages zodat u gelijk een offerte op maat kunt aanvragen bij een installateur van uw keuze.     

Mogelijkheden isolatie adviesrapport

Standaard inbegrepen
Vrijblijvende opties
Extra opties

Vraag direct een isolatie adviesgesprek aan of download onze brochure over isolatie advies voor meer informatie.

Soorten isolatie

Er zijn diverse manieren om uw woning te voorzien van isolatie. Onze adviseur kan u helpen hierin de juiste keuze te maken voor het type isolatie en soort isolatiemateriaal. hieronder vindt u meer informatie over de verschillende soorten manieren van isoleren. klik op de verschillende producten voor meer informatie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is vanwege het relatief hoge rendement en lage investeringskosten het meest gekozen soort na-isolatie.

Vloerisolatie

Behalve energie besparen, draagt het aanbrengen van vloerisolatie sterk bij aan een comfortabeler woning.

Dakisolatie

Warmte stijgt omhoog en gaat verloren door het dak van uw. Op de langere termijn is dakisolatie de meest rendabele investering.

Bodemisolatie

Wanneer u weinig ruimte onder de vloer heeft is bodemisolatie vaak de oplossing. Ook is deze manier van isoleren uitermate geschikt voor natte kruipruimtes

Gevelisolatie

Gevelisolatie wordt steeds meer toegepast. Bij deze vorm van isoleren kan elke gewenste isolatiewaarde behaald worden

Veel gestelde vragen over isolatie:

Wanneer isolatie op de juiste wijze en volgens de richtlijnen is aangebracht, is de kans dat u vochtproblemen krijgt nagenoeg nihil. Echter kan het aanbrengen van isolatie er wel toe leiden dat uw woning van nature minder geventileerd wordt en dat u uw manier van ventileren moet veranderen.

Isoleren met PUR-schuim is niet slecht voor de gezondheid wanneer dit juist wordt uitgevoerd. Wel is het belangrijk dat het bedrijf dat de werkzaamheden uitvoert gecertificeerd is en gebruik maakt gecertificeerd en bij voorkeur geslotencellig PUR-schuim.

Zonder specialistische apparatuur is het moeilijk te zien of de isolatie nog goed op zijn plek zit. Onze ervaring leert dat bijna alle aangebrachte isolatie van 10 jaar of ouder gebreken heeft. Wij kunnen deze gebreken opsporen d.m.v. thermografie en endoscopisch onderzoek. 

Woningen gebouwd na 1996 hebben over het algemeen een redelijk isolatiepakket. Woning met eerder bouwjaar kunnen over het algemeen nog sterk verbeterd worden.

Pulsar energie advies is onafhankelijk. Wij hebben geen commercieel belang bij  het advies dat wij uitbrengen. Bij ons krijgt u gegarandeerd het beste advies voor uw situatie. Ook als dat betekent dat isoleren geen optie is.

Isolatie controle

Heeft u al isolatiemaatregelen laten uitvoeren en vraagt u zich af deze wel juist zijn uitgevoerd? Of heeft u na het isoleren last gekregen van vochtproblemen? Laat dan door ons een isolatie controle uitvoeren. Door middel van thermografie en endoscopisch onderzoek kunnen wij vaststellen of de werkzaamheden correct en volgens de richtlijnen zijn uitgevoerd. Ook kunnen wij door een warmtescan precies zien waar de koudebruggen, isolatielekken en eventuele vochtproblemen zijn gesitueerd. 

Voorbeeld van slecht aangebrachte spouwmuurisolatie

Waarom kiezen voor Pulsar energie advies?

"Nadat ik van 3 verschillende bedrijven 3 verschillende adviezen had gekregen heb ik Pulsar energie advies ingeschakeld. Zij konden mij duidelijk aan de hand van feiten uitleggen wat voor onze woning de beste keuze zou zijn. Dit heeft mij veel geld bespaard omdat ik neigde naar een duurdere variant die minder geschikt bleek te zijn."
Anita
Hoogezand
"Nadat onze spouwmuren waren geïsoleerd bleven wij last van tocht houden. Ik dacht dat de isolatie niet goed was aangebracht. Na een controle van Pulsar energie advies bleek dat er een holle ruimte zat tussen onze kozijnen en de stelkozijnen. Aan de hand van de gemaakte rapportage hebben wij deze laten vullen en is de tocht verleden tijd."
Dhr. Bos
Vlagtwedde
Schuiven naar boven