Spouwmuurisolatie

Wat is spouwmuurisolatie?

Bij spouwmuurisolatie wordt de bestaande holle ruimte tussen het binnen- en buitenspouwblad van uw woning gevuld met isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal wordt in de meeste gevallen vanaf de buitenzijde van uw woning d.m.v. boorgaten in de voeg ingespoten waarna de boorgaten weer gedicht worden. Omdat spouwmuurisolatie vaak eenvoudig is om aan te brengen zijn de investeringskosten relatief laag en is dit één van de meest uitgevoerde na-isolatie maatregelen

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

De meeste woningen die na 1930 zijn gebouwd of grondig zijn gerenoveerd hebben een spouwmuur. Of deze spouwmuur geschikt is voor isolatie is afhankelijk van een aantal factoren zoals; spouwbreedte, type steen, reeds aanwezige isolatie en andere bouwfysische eigenschappen. Onze adviseurs doen een complete opname van uw woning en kunnen aan de hand van al deze kenmerken een advies uitbrengen over hoe de spouwmuren van uw woning het beste geïsoleerd kunnen worden en met welk materiaal. 

Benieuwd hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie? Bij ons krijgt u een vrijblijvende intake.

Isolatieproducten spouwmuurisolatie

Voor het isoleren van uw spouwmuren kunt u gebruik maken van diverse materialen, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Omdat wij materiaal onafhankelijk zijn kunnen wij u helpen te kiezen voor het isolatiemateriaal wat het beste past bij uw woning en wensen. hieronder vindt u een overzicht van de meest gebruikte materialen en een aantal belangrijke producteigenschappen.  

minerale wol
HR++ EPS Parels
UF - schuim
PUR - schuim
Schuiven naar boven