Subsidies

Energiesubsidies 2022

Woningeigenaren, Vve’s en bedrijven kunnen subsidies krijgen voor uit laten voeren van energiebesparende maatregelen. Deze subsidies worden verstrekt door de rijksoverheid, provincies en gemeentes. Pulsar energie advies kan u helpen deze subsidies zo goed mogelijk te benutten en ondersteunen bij de aanvraag. Op deze pagina leest u meer over de subsidies die op dit moment van toepassing zijn.  

ISDE subsidie woningeigenaren

Bent u woningeigenaar en gebruikt u deze als hoofdverblijf dan komt u in aanmerking voor investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De ISDE subsidie is een landelijke subsidie die wordt verstrekt door de overheid en is geldig voor de volgende maatregelen:

Voorwaarden

Neemt u alleen subsidie voor isolatie dan moet u minimaal 2 maatregelen uitvoeren. Voor de overige maatregelen hoeft u slechts 1 uit te voeren. combineren is mogelijk. De hoogte van de subsidie verschilt per maatregel en is afhankelijk van het oppervlakte of vermogen van de installatie. Het subsidie bedrag kan oplopen tot circa 30% van de investeringskosten. De subsidie kunt u aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en u over de juiste bewijslast beschikt. Pulsar energie advies kan u helpen bij het aanvragen van de subsidie. Zo weet u zeker dat het goed geregeld wordt. Meer informatie over de ISDE subsidie kunt u vinden op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

subsidie (aan)vragen?

Neem contact op met één van onze adviseurs. Zij kunnen u alles vertellen over de subsidies die voor u van toepassing kunnen zijn.

Schuiven naar boven