Thermografie

Thermografie

Bij thermografie meten en analyseren wij de warmtestraling die een object afgeeft. Door middel van niet-destructief onderzoek met een high-end warmtebeeldcamera brengen wij onzichtbare gebreken aan gebouwen, isolatie en installaties in kaart. Pulsar energie advies heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van thermografische inspecties van gebouwen en installaties en is actief in diverse branches. Pulsar energie advies is onafhankelijk en onze thermografen zijn altijd minimaal ITC L1 gecertificeerd met een aanvullende opleiding bouwkundige inspecties. Projectmatig werken wij in heel Nederland en voor opdrachten met een geringe omvang voornamelijk in de noordelijke 4 provincies. 
 

BOUW

kwaliteitscontrole & waarborging
♦ Isolatie & koudebrug controle
♦ Inspectie water- en luchtlekkages

INDUSTRIE

♦ controle slijtage
♦ controle leidingen, buizen, en afsluiters
♦ tank niveaumetingen

INSTALLATIE

♦ inspectie (vloer)verwarmingssystemen
♦ controle elektrische installaties
♦ inspectie zonnepanelen

Thermografie gebouwen

Door middel van thermografie kunnen wij duidelijk inzichtelijk maken waar in het gebouw zich koudebruggen, isolatiegebreken of vochtproblemen voordoen. Ook kunnen wij in combinatie met een blower door luchtlekkages opsporen. Thermografie wordt veel ingezet bij renovatie projecten voor het controleren van koudebruggen en de kwaliteit van de na-isolatie. 

voorbeelden thermografie gebouwen

Thermografie woning

niet geïsoleerde muurdam

thermografie gevelisolatie

isolatielekken spouwmuurisolatie

thermografie appartementen

luchtlekkage kozijnen

thermografie 2 onder 1 kap

warmtelekkage woning scheidende wand

Warmtescan woning of bedrijfspand

Bij een warmtescan komt één van onze adviseurs bij u op locatie en maakt met een warmtebeeldcamera infraroodbeelden van de buitenzijde van het pand. Dit doen wij bij voorkeur wanneer het buiten kouder is dan 10 graden. Na het analyseren van de beelden ontvangt u van ons een heldere rapportage voorzien van verbeterpunten, aanbevelingen en oplossingen. In de rapportage komt  duidelijk naar voren waar zich eventuele koudebruggen, isolatielekken of vochtproblemen bevinden. De kosten van een thermografische inspectie van een particuliere woningen bedraagt €275,00 excl. Btw. Voor projectmatige opnames en bedrijfspanden maken wij graag een vrijblijvende offerte

Wanneer is een warmtescan zinvol?

De afgelopen jaren zijn veel woningen in Nederland voorzien van o.a. spouwmuurisolatie. Vaak heeft u 10 jaar garantie op de werkzaamheden, maar hoe kunt u controleren of de isolatie degelijk is toegepast. Wij kunnen lekken in de isolatie voor u opsporen zodat u dit binnen de garantietermijn kosteloos kunt laten herstellen.

Twijfelt u erover of het na-isoleren van uw woning zinvol is? Of wilt u graag de effectiviteit van de aan te brengen isolatie in beeld brengen. wij kunnen voor u een rapportage van voor en na het isoleren maken. 

Open verbindingen, kieren en naden kunnen bijdragen aan een vervelend gevoel van tocht in huis. Deze kunnen wij voor u opsporen evenals de oorzaak van vochtproblemen. 

Maak nu gebruik van onze jubileum actie en ontvang 25% korting op een warmtescan met de kortingscode “jubileum10”  klik hier om direct contact op te nemen.

Recente projecten gebouwen thermografie

171 woningen Bergen op Zoom

5 gallerijflats Sliedrecht

352 woningen Assen

20 woningen Wezep

81 appartementen Deventer

Thermografie installatietechniek

Thermografie kent diverse toepassingen binnen de installatietechniek. Pulsar energie advies kan u o.a. helpen bij het lokaliseren van vloerverwarmingssystemen, lekkages en het controleren van zonnepanelen. 

Lokaliseren vloerverwarming

Pulsar energie advies kan u helpen bij het lokaliseren vloerverwarming en het opsporen van lekkages van zowel elektrische als watergedragen systemen.

hotspot pv paneel
voorbeeld van hotspots, defect paneel & slechte contacten

Wat zijn de kosten van een Pv-panelen check?

De kosten voor thermografie van zonnepanelen is afhankelijk van het aantal panelen en de bereikbaarheid. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. 

Wij leveren een zonnepaneel check in Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel. 

PV-panelen check

Zonnepanelen zijn de laatste jaren een populaire bron van duurzame energie. We zien steeds meer zonneparken en daken met pv-panelen. Dit is niet zo vreemd als je bedenkt dat het aanbod steeds groter wordt en de aanschaf steeds goedkoper. Ook wordt het gegarandeerd rendement steeds hoger. Maar hoe kun je zien of jouw zonnepanelen wel het gegarandeerde rendement halen? Hoe weet u zeker of u zonnepanelen wel goed functioneren en veilig zijn?

Pulsar energie advies kan uw zonnepanelen controleren door het maken van warmtebeelden. Dit doen wij van het voorjaar tot het najaar onder de juiste omstandigheden, als de zoninstraling tussen de 600 – 700 W/M² ligt. Hierdoor kunnen wij uw zonnepanelen controleren op veel voorkomende problemen zoals; hotspots, delaminatie, of cellen die door een defect worden over geslagen (ge-by-passed). De door ons opgemaakte rapportage geeft duidelijk weer waar de problemen zich voordoen, zodat u met een duidelijk verhaal naar uw leverancier kunt stappen om de garantie te claimen.  

Schuiven naar boven