Vloerisolatie

Wat is vloerisolatie?

Bij vloerisolatie wordt in de meeste gevallen de onderzijde van de vloer geïsoleerd met isolatiemateriaal. Hierdoor geeft de vloer aanzienlijk minder warmte af aan de kruipruimte en voelt uw huis al snel een stuk comfortabeler aan. Vloerisolatie wordt aangebracht vanuit de kruipruimte en kan vaak in één dagdeel geïnstalleerd worden waardoor u over algemeen weinig hinder heeft van de werkzaamheden

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Belangrijk bij het aanbrengen van vloerisolatie is de hoogte van de kruipruimte en de toegankelijkheid. Uw kruipruimte moet minimaal 35cm hoog zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de adviseur goed kijkt naar de overige randvoorwaarden zoals vocht, bouwkundige staat, leidingwerk en eventueel aanwezige of geplande vloerverwarming. Onze adviseurs doen altijd een uitgebreid onderzoek naar de geschiktheid van een vloer en passen hun advies aan op de omstandigheden. 

Isolatiematerialen vloerisolatie

Voor het na-isoleren van de vloer zijn er veel producten en merknamen in omloop. Pulsar energie advies kan u helpen te kiezen tussen een goed product of goede marketing. Bij vloerisolatie kunt u kiezen tussen 2 hoofdsystemen. Het ene is gebaseerd op het reflecteren van warmte en het ander op het tegenhouden van warmte. Binnen deze systemen zijn er tientallen producten met elk hun voor en nadelen afhankelijk van de situatie.  

Pulsar energie advies heeft gemerkt dat er op het moment veel onduidelijkheid bestaat over isolatie met PUR schuim, en dan met name over de verschillende systemen. Wij hebben de feiten en fabels voor u samengevat in een rapportage.

Schuiven naar boven